top of page

Astikaisen ja Curriton viimeistelykisat ennen Euro Derbyä menivät suunnitellusti

Viime viikolla kilpailtiin ARHA Maturity -kilpailuissa Itävallassa. Maturity tarkoittaa 5-15 -vuotiaiden hevosten ikäluokkakilpailua. Kilpailuissa kilpailtiin myös NRHA-luokkia.


Kuva: Thomas Hautman


Suomalainen Maria Astikainen jatkaa vahvaa suorittamista 7-vuotiaalla quarterhevosorillaan Gun Secorima. Torstain luokissa Maria haki tuntumaa hevosensa ja perjantaina jo ratsasti itsensä hienosti neljänneksi NRHA Intermediate Open -luokassa pistein 70,5. Lauantaina tulokset paranivat ja ratsukko oli ARHA Maturity Open L1 -luokassa sijalle 5 ja L2-luokassa sijalle 7 pistein 143.

”Valmentaja Rudi pisti ratsastusta ja varustusta meillä uusiksi niin että alkaisimme saada enemmän niitä plussia, jotta olisimme valmiimpia NRHA Euro Derbyyn Lyoniin. Lähdettiin siitä että radalle ohjat puoli metriä pidemmäksi mitä aiemmin ja vauhtia kaikkeen vaan enemmän. Eli mukavuusalueen ulkopuolelle oltiin oikein kunnolla. Tuo Currito on melko menevä hevonen niin piti vain luottaa siihen että kyllä kaikki onnistuu.”

Muutenkin Maria oli oikein tyytyväinen suorituksiin, erityisesti viimeiseen rataan josta jäi hyvä fiilis kohti seuraavaa koitosta, joka on loka-marraskuun vaihteessa Ranskan Lyonissa järjestettävä NRHA European Derby.Tyytyväinen ratsastaja heittää ilmoille kuitenkin toiveen "Aladinin lampusta" josta voisi hieraista lisää rahaa kilpailukassaan, mutta rajalliset varat taitavat olla puute meillä kaikilla "tavantallaaja”-kilpailijoilla. Tällä hetkellä joutuu vetämään itseään yrittäjänä ihan loppuun että pääsee harrastamaan kilpailemista.


NRHA Finland onnittelee Mariaa ja Curritoa menestyksestä Itävallassa ja jälleen kerran, toivottaa tällä hetkellä vuoden menestyksekkäimmälle reining-ratsastajalle onnea Ranskan NRHA European Derbyyn.


Kuva: Thomas Hautman

Tällä viikolla joukko suomalaisia ratsukoita kilpailee Ruotsissa NRHA Swedenin järjestämissä September Rundown -kilpailuissa Axvallassa. Toivotamme myös heille onnea suorituksiin!


ARHA Maturity -kilpailuiden kaikki tulokset: http://showmanager.info/Eventliste.aspx?turnierID=130352 views0 comments

Comments


bottom of page