top of page

Henkilökuva: Hanna Hendolin


Kuva: Martti Luoto


Olen Hanna Hendolin 17-vuotias ja kotoisin Pohjois-Savosta. Olen harrastanut ratsastusta tunneilla n. 12 vuotta, siitä reiningiä ehkä 5 vuotta. Harrastin myös pitkään englantilaistyylistä ratsastusta lännenratsastuksen ohessa. Aloitin reiningin Maria Astikaisen luona Spring Ranchilla, koska siihen oli niin hyvät edellytykset ja olin siitä itse kiinnostunut. Maria kilpaili ennen äitini omistamalla hevosella menestyksekkäästi, joten hyvästä hevosesta ei ollut pulaa. Reiningissä parasta on se, kuinka pikkutarkkaa se on kovasta vauhdista huolimatta. Piste-erot ovat todella pieniä ja kilpailu kovaa.

Hevoseni on jo aikaisemmin mainitsemani, äitini omistama Chic Ruf Enterprise eli Tuff. Tuff on jo 15-vuotias, mutta edelleen pirteä ja menohaluinen. Se on äärettömän taitava ja opettanut minulle oikeastaan kaiken reiningistä. Parempaa opetusmestaria en olisi voinut toivoa. Olen ratsastanut Tuffilla aina sen ollessa meillä (lähes 10v), mutta reiningiä aloin menemään vasta kasvettuani vähän. Tuffissa on parasta sen lempeä ja hauska luonne, ja kuinka äärettömän taitava ja kärsivällinen se on. Tuff osaa olla myös aika ahne ruoan suhteen😃.

Ensisijaisesti esikuvani ratsastuksessa on oma valmentajani Maria. Hän on tehnyt ihailtavaa uraa, ponnistamalla pieneltä paikkakunnalta Pohjois-Savosta maailman parhaitten joukkoon isoille areenoille.


Suosittelisin muita nuoria aloittamaan reiningin ensinnäkin siksi, että tarvitaan enemmän nuorisoa! SM-mitaleistakaan ei voitu mitellä, kun porukkaa oli liian vähän ☹ Reining on vauhdikas ja näyttävä laji, jossa on monta eri osa-aluetta ja se vaatii erityisen tarkkaa ratsastusta. Reiningiä harrastaessa pääsee myös tutustumaan todella moniin uusiin ihmisiin, joista voi saada jopa elinikäisiä ystäviä.


Omissa tulevaisuudensuunnitelmissani toivon, että Tuff pysyy mahdollisimman pitkään terveenä ja hyväntuulisena, ja voin kilpailla sillä vielä jonkun aikaa. Jos oma motivaationi lajiin säilyy samalla tasolla, jossain vaiheessa uuden hevosen hankinta tulee pakosti kuvioihin. Olisi mahtavaa päästä taas ulkomaille keräämään lisää kokemusta ja toivottavasti vielä juniorina saada kisata oikeasti SM-mitaleista!350 views0 comments

Comments


bottom of page