top of page

Henkilökuva: Ruut Vidgren


Olen Ruut (Maia) Vidgren, 16-vuotias ja kotoisin Lohjalta. Olen harrastanut ratsastusta reilut 8 vuotta ja reilut 7 vuotta reiningiä. Meillä on aina ollut hevosia, ponin selässä olin ekan kerran jo ennenkuin osasin kävellä.


Kuva: Lucia Stenger


Aloitin reiningin Astikaisen Marian Spring Ranchilla, kun sain ensimmäisen oman hevoseni, Fritzin. Fritz oli reininghevonen joten aloin sen kautta menemään reiningiä.

Reiningissä hienointa on kaikki manööverit ja omien hevosten kanssa kisoissa onnistumiset.


Minulla on kolme hevosta: Sharp Starlight, 6-vuotias quarter ruuna, KV Stormlost Charley, 14-vuotias quarter ruuna ja Boggies Little Lena, 22-vuotias quarter ruuna. Sharp Starlight tutummin Stara on Saksasta tuotu super kiltti ja älyttömän hyvän kisahevosen luonteen omaava hevonen. Stara on todella erilainen kuin edelliset hevoseni, koska on todella voimakas luonteeltaan. KV Stormlost Charley tutummin Charley on Suomessa syntynyt Kari Vepsän kasvattama quarter ruuna. Charleylla olen kisannut nyt 2 vuotta hyvällä menestyksellä. Charley on super kiltti vaikka sillä onkin muutamia omia mörköjä päässään. Kolmas hevoseni Boggies Little Lena eli Fritz on nykyään hyvin ansaitulla eläkkeellään nauttimassa elämästään kevyemmin.


Esikuvinani on reiningissä Ann Fonck. Ann tekee mielestäni tasaista ja hienoa työtä hevosten kanssa ja hänestä huomaa kuinka tärkeitä hevoset ovat hänelle muutenkin kuin kilpailutilanteissa. Ann myös osaa hienosti ja avoimesti kertoa epäonnistumisistaan. Minulle myös suuri esikuva ratsastuksessa on kouluratsastaja Maarit Raiskio. Olin kesän Maaritin tallilla omien hevosten kanssa ja oli upeaa nähdä miten eleettömästi ja kauniisti Maarit ratsasti omia hevosiaan ja kuinka hän sai myös minun hevoset toimimaan hyvin kropan läpi.


Ratsastuksen lajina reining on monipuolinen ja vauhdikas. Hyviä reining hevosia ei voi verrata mihinkään muuhun, ne ovat niin herkkiä vastaamaan siihen mitä niiltä odotetaan. Itse en vaihtaisi reiningiä mihinkään muuhun urheilulajiin.


Tulevaisuudessa tavoitteena on treenata talvi tehokkaasti ensi vuoden kisakautta ajatellen. Ensi kaudella pääsen toivottavasti vihdoin taas ulkomaille ja toivottavasti myös menestyn siellä. Omana tavoitteena on tietenkin taas jonain päivänä päästä edustamaan Suomea.
491 views0 comments

Comentários


bottom of page