top of page

Hienoa näkyvyyttä REINING lajille Helsinki Horse Showssa

NRHA Finland sai mahdollisuuden osallistua Helsinki Horse Show -tapahtumaan tänä vuonna, ja alusta asti oli selvää, että esitykseen kutsuttaisiin nuoret ratsastajat. Kutsuun vastasivat nuoret reinarimme Verona Haanpää ja Ruut Vidgren.


Viikko alkoi maanantai-iltana kenraaliharjoituksella Helsingin jäähallilla, jossa esityksen aikataulu ja kulku käytiin musiikin ja juontajan kanssa läpi. Itse esitykset ajoittuivat viiden päivän tapahtumassa lauantaille, ensimmäinen heti aamuun Lasten Matinean yhteydessä, ja toinen myöhään illalla kymmenen aikaan iltagaalassa. Vauhtia riitti jo verryttelyssä, jossa yhtä aikaa pienessä hallissa ravasivat shetlanninponiravurit kärryineen, islanninhevoset tölttäsivät hienoine valoineen, samaan aikaan käynnissä olevan 150cm esteradan ratsukoiden verryttellessä hyppyjään. Ulkona räiskyi Linnanmäen ilotulitus, joten tunnelma oli kirjaimellisesti katossa.


Itagaalassa Verona ja Ruut esiintyivät musiikkiin The Greatest Show elokuvasta The Greatest Showman. Musiikki sopi hienosti tyttöjen esitykseen, jossa yleisö kannusti voimakkaasti mukana. Lähes täysi areena osoitti suosiotaan Ruutin ja Charleyn spinneille, sekä Veronan ja Dragon liitäville laukanvaihdoille ja ympyröille.

Tytöille mahdollisuus esiintyä Suomen ratsastuskansan edessä oli ainutlaatuinen.

”On suuri kunnia ja etuoikeus tuoda omaa, rakastamaamme lajia esille muille ratsastuksen harrastajille ja vieläpä HIHSissä.”Veronalle ja 5-vuotiaalle quarterori Dragonille esiintyinen HIHSissä oli toinen yleisön edessä. Ratsukon ensiesiintyminen Ruotsin Axvallassa syyskuun NRHA Scandinavian Futurityssa meni nappiin ja he nappasivat voiton L1 Non Pro luokasta. Lähes täydelle katsomolle Helsingissä esiintynyt nuori Dragon osoitti olevansa hyväkäytöksinen tulevaisuuden tähti.


Ruutin ja Charleyn esiintyminen Nordiksella oli taas heidän jäähyväisesiintymisensä, 16-vuotias quarterruuna Charley jäi nimittäin ansaitulle eläkkeelle kilpailuhommista, suunnitelman mukaan näyttävästi HIHSissä.www.nrha.fi

www.helsinkihorseshow.fi


Comments


bottom of page