top of page

Johannalta kuulumisia uudelta mantereelta!

Monet varmasti muistavat viime vuotisen päivityksemme Johanna Pesämaasta, joka valloitti Australiaa. Nyt Johanna on pannut uuden vaihteen reiningiin ja kertoo elämästään USA:ssa.

Niille, jotka eivät ole Johannasta ennen kuulleet, tässä pähkinänkuoressa Johannan tausta lännenratsastukseen:

Kuva: Pia Boonstoppel, Collinsville Texas

Olen Johanna Pesämaa ja Oulun seudulla asunut melkein koko ikäni. Viimeiset neljä vuotta olen asunut Australiassa ja nyt yritän muuttaa Amerikkaan.  Siirryin lännenratsastuksen pariin 12 -vuotiaana. Ensimmäisen hevoseni Quarter ruuna Blueberrys Dear Joe aka Joen ostimme Perkiön perheeltä ollessani 13 -vuotias. Joe olikin täydellinen opetusmestari. Perkiön perhettä voisi siis ”syyttää” reiningkärpäsen puremasta. Reiningissä kiinnosti eniten vauhti ja se, kuinka saumatonta ratsastajan ja hevosen yhteistyö voi olla. Ja totta kai vauhdikkaat spinit ja näyttävät sliding stopit!

Mikä sai sinut lähtemään Yhdysvaltoihin?

Olen pitkään haaveillut pääseväni seuraamaan, miten hevosia treenataan ja valmistellaan kisoihin Amerikassa. Amerikassa reining on todella suurta ja siellä ovat kaikki maailman parhaat reinerit. Ja tietenkin halusin päästä katsomaan isompia kisoja livenä kuten esimerkiksi Futurityjä.

Kuva: Katie Schroeder, Thackerville Oklahoma Cira Baeck ja Johanna


Vierailin ranchilla, missä Cira Baeckin hevoset oleskelee. Pääsin seuraamaan hänen ratsastustaan ja sain ratsastaa 2- ja 3-vuotiaita nuoria hevosia hänen silmiensä alla. 


Mikä on ikimuistoisin hetkesi reissussa, ja millaisia suunnitelmia sinulla on jatkossa?

Parasta tähän mennessä on ehdottomasti ollut päästä seuraamaan NRHA Futurity -kisoja Oklahoma Cityssä. Maailman parhaimmat reinerit ja reininghevoset kilpailivat siinä silmien edessä, tunnelma oli aivan uskomaton!


Suunnitelmani on jatkaa treeniä ja päästä itse kisaamaan. Australiassa pääsin pitkästä aikaa kisamaan ja nälkä kasvoi syödessä! Toiveissani on myös mahdollisesti muuttaa Amerikkaan. Toivotan kaikille Suomen reinereille antoisaa vuotta 2024 ja paljon kisaonnea, toivottavasti näemme kisa-areenoilla 🤩

Kuva: Paul Khan, Scone NSW Australia


Trivia💡: Joe on opettanut lukuisia junnuja Johannan lisäksi reiningin pariin. Tunnustatko sinä ratsastaneesi Joella?

231 views0 comments

Comments


bottom of page