top of page

Kuulumisia Ruotsin SRHA Spring Break 2022 järjestelyorganisaatiolta

Muutaman vuoden ajan covid-19 on suitsinut monen suomalaisen kilpailumatkoja ulkomaille. Pandemian väistyessä maailma alkaa palata uomilleen. Ruotsissa monelle suomalaiselle tutun Spring Break -kilpailun rakentaminen on jälleen täydessä vauhdissa. Samaan aikaan kun tiedämme suomalaisten reinareiden jo kovasti suunnittelevan reissua, NRHA Finland jutteli kisajärjestäjä TPH Shown kapellimestarin Steve Clinchin kanssa kevään kisatarjonnasta.


"Perinteinen Spring Break saa seuraansa tänä vuonna Scandinavian Derbyn, jossa sekä Open että Non Pro -luokissa on L1 ja L4 levelit. Kilpailussa on go round ja finaali. Scandinavian Derby on avoin kaikille 6-vuotiaille ja sitä vanhemmille hevosille. Luvassa on mahtavaa reining-urheilua", tuumailee Steve. "Mukana on luonnollisesti myös tutut NRHA luokat, mukaan lukien youth-ratsastajien matalan kynnyksen -luokat (entry level). NRHA Sweden youth-vastaavan kanssa rakennamme parhaillaan aktiviteetteja nuorille ratsastajille."

Kuva: Pete Perkiö ja Mandys Little Magnum 2012 ensimmäinen suomalainen Nordic Derby Non Pro voittaja. Samassa kilpailussa myös Nordic Derby Open co-champion yhdessä Maria Astikaisen (Chic Ruf Enterprise) kanssa. Pete sijoittui 2011 jo toiseksi Open luokassa ja vuotta myöhemmin kävi kirkastamassa mitalin.Axvallassa järjestetään loppukeväästä myös toiset reining-luokkia sisältävät kilpailut, Steve kutsuu kilpailua nimellä Nordic Americana.
"Americana on mielestäni fantastinen show, mutta kallis. Yritämme luoda samaa tunnelmaa tänne Ruotsiin pohjoismaisille kilpailijoille. Suunnitelmissa on tehdä tapahtumasta mielenkiintoinen myös katsojille. Kilpailupaikalle on suunnitelmissa ostoskatu, baari, kahvila ja ravintola, sekä VIP alue. Tarkoituksena on saada ihmiset viihtymään, kilpailemaan ja kokoontumaan yhteen. Tapahtumassa järjestetään myös kaikkien aikojen ensimmäinen Nordic Greatest Horseman -kilpailu luokissa open ja youth. Open-luokka sisältää myös karjatyöskentelyä, mutta youth-luokan lajeina ovat ranch riding, reining ja ranch trailistä sekä barrel racing ja versatile horse. Luokkien voittajille on luvassa sekä soljet että palkinnot. Nordic Americanassa on siis myös reining luokkia mukana ja niitä on tarjolla joka päivä."

Puhuimme myös syksyn September Rundownista, joka on toinen suomalaisten suosima kilpailu Ruotsissa. "Futurity ohjelma kasvaa ja mukaan toivotaan jatkossa myös suomalaisia hevosia. September Rundownissä syksyllä on Open ja Non Pro luokat niin Scandinavian Futurityssa kuin Swedish Futurityssa. Tulee olemaan hieno kisa sekin."


Miten sitten kevään Spring Breakiin ilmoittaudutaan?

NRHA Finland avustaa mielellään kaikissa matkaan liittyvissä asioissa. Laita meille rohkeasti viestiä, mikäli epäröit tai et tiedä.


Seuraavassa muistilista kisamatkaa suunnittelevalle:

  1. Huolehdi NRHA jäsenyysasiat ajantasalle. Tarvitset kisoihin sekä NRHA globaalin että NRHA Finlandin jäsenyyden.

  2. Hoida hevosen rokotukset ajantasalle. Tästä ohje Showmanagerin dokumenteissa.

  3. Ilmoittaudu Showmanagerissa (linkki alla).

  4. Muistathan, että SRL jäsenenä saat reilun alennuksen Tallink Siljan lauttamatkoista. Tästä ohje SRL nettisivuilla kohdassa Jäsenedut. Laivamatka on syytä varata ajoissa.

Mikäli tarvitset majoitusta, Axvallan raviradalla on muutama mökki, niiden varaukset Steven kautta. Lähistöllä on myös hyvä hotelli (linkki alla). MUISTA: paikat varataan melko pian, ja nyt jo mökkejä on varattu ja hotellikin täyttyy usein nopeasti.


Lopuksi Steve toivottaa kaikki NRHA Finlandin jäsenet lämpimästi tervetulleeksi kevään kilpailuihin!

Kaikki kilpailuiden ilmoittautumisiin liittyvät kysymykset cajsa.showoffice@tphsweden.se tai steve@tphsweden.se. Muut kuin ilmoittautumisiin liittyvät kyselyt Stevelle.


NRHA Finland vastaa kysymyksiisi joko Facebookissa Messengerin kautta tai https://www.nrha.fi/contact


Kilpailuilmoittautuminen on kokonaisuudessaan Showmanagerissa: https://www.showmanager.info/Documents.aspx?showID=1205


Kilpailun tiedot:

SRHA Spring Break 2022

20.-24.4.2022

Axvalla, Skara, Ruotsi

120 views0 comments

Comments


bottom of page