top of page

NRHA EM-kilpailut Sveitsissä Corinne Schumacherin ranchilla

Tällä viikolla kilpaillaan Sveitsissä NRHA Euroopanmestaruuksista. Kilpailupaikkana on Corinne Schumacherin ranch, jossa on huikeat puitteet arvokisoille. Kilpailujärjestäjän mukaan paikalla on tänä vuonna ennätysmäärä osallistujia. Euroopanmestaruuksien kanssa järjestettävät SWAG CS Classic -luokat alkavat keskiviikkona, itse mestaruudet ratkotaan perjantaista sunnuntaihin.


Kuva: CS Ranch


Suomesta kilpailuissa edustaa tänä vuonna Elena Wuorimaa, joka viimeksi kilpaili samaisessa paikassa vuonna FEIn MM-kisoissa 2019 sijoittuen hienosti viidenneksi junioreiden reining-luokassa. Matka ja paikka ovat siis Elenalle tuttuja. Elenalla on kilpailuratsunaan One Last Nite eli Calvin, joka on tuttu vuosien ajan Elenan ykkösratsuna. Elena kävi matkan varrella kilpailemassa Ruotsissa, viimeistelyt onnistuivat hyvin ja ratsukko on saapunut Sveitsin kisapaikalle hyvissä ajoin toipuakseen raskaasta matkasta.

Kuva: Elena ja Calvin voittivat Hälldalassa NRHA Intermediate Non Pro luokan pistein 72. Elenan facebook kuvagalleria


Suomesta kilpailuihin kvaalanneita oli tänä vuonna poikkeuksellisen suuri joukko. Youth-kilpailijoita listassa oli ilahduttavan monta. Kilpailuihin osallistuminen Sveitsissä vaatii kuitenkin hevoselta pitkän ja rankan matkustamisen, puhumattakaan kustannuksista. Tämän vuoksi moni suomalainen on jättänyt kisan suosiolla väliin, koska kilpailumatka kustannuksineen lankeaa kilpailijan itsensä maksettavaksi.


Teija Pietilällä on myös takataskussaan kvaalit tämän kesän NRHA EM-kisoihin, mutta kisamatka Sveitsiin on Teijalle liian kallis. Lisäksi Sveitsiin matkustaminen hevosen kanssa on erityisen haastavaa.


"Ei pelkästään pitkän matkan takia, vaan koska Sveitsi ei ole EU maa, hevosten sinne viemiseen ja sieltä tuomiseen tarvitaan erityisluvat. Itse tapahtumana NRHA EM-kilpailut ovat tietysti mahtava kokemus."


Tämän Teija tietää hyvin, kokemusta hänellä on viidestä NRHA EM kilpailuista ympäri Eurooppaa. Vuonna 2012 Itävallasta kotiin tuli EAC Rookie jaettu pronssimitali pisteillä 210,5. Teijan seuraava tähtäin on syksyllä Ruotsin September Rundownissa.


Nuorisojoukosta Ruut Vidgren edusti vasta 14-vuotiaana ensimmäisen kerran Suomea NRHA EM-kilpailuissa Tanskassa vuonna 2019. Ruutin mielestä kokemus oli huikea, nuori ratsastaja sijoittuikin korkeatasoisessa EAC Rookie -luokassa seitsemänneksi tuloksella 212,5 p. Kuluneen talven ja kevään aikana valmisteluja tehtiin myös mahdollinen 2022 EM-kilpailureissu mielessä pitäen valmentajan Siri Haanpään luona. Toisen hevosen loukkaantuminen keväällä Ruotsin kisoissa kuitenkin muutti kesän suunnitelmia, ja nyt 17-vuotias lukiolainen suuntaa Belgiaan hevosensa Sharp Starlight kanssa.


"Lähden töihin ja treenaamaan, kilpailumahdollisuuksia Belgian ympäristössä on paljon enemmän kuin täällä Pohjolassa. Koulun joustaessa ei osoitteella ole väliä, ja nyt se on lähdettävä kun mahdollisuus tuli."


Ikänsä puolesta konkari suomalaisista lienee tänä vuonna 70 vuotta täyttänyt Kari Vepsä. Karilla on myös kokemusta lukuisista arvokisoista, NRHA EM-kilpailuissa Kari on edustanut Suomea 2009. Myös Karin lapsenlapsi 16-vuotias Verona Haanpää löytyy ensikertalaisena kvaalanneiden listasta. Kotona kolme sukupolvea treenaa yhdessä kohti tavoitteita, jotka kaikilla on korkealla.


”EM-kisat saavat kuitenkin meidän osalta jäädä. Matka Sveitsiin on hevosille raskas ja kalliskin, eikä tässä itsekään enää ihan nuori ole. Kesä on minun sesonkiaikaa ja työntäyteinen, joten keskitytään työntekoon ja kerätään paukkuja syksyllä suunnitelmissa oleviin ulkomaan kisareissuun. Jos sitten yhdessä perheenä päästäisiin Sirin ja Veronan kanssa matkaan.”


Nyt kuitenkin kaikki haastatellut ja koko reiningiä seuraava Suomi kannustavat Elenaa ja Calvinia EM-mitalitaistoon. Elenan kisaviikkoa voit seurata mm. instagramissa @haidachino.hollywood

Päivitämme myös NRHA Finlandin sivuilla kisatuloksia, tulosseuranta alla linkistä.


Toivotamme paljon onnea Elenalle ja Calvinille kisoihin! Toivottavasti näemme Suomen lipun jälleen palkintojen jaossa.


Suomalaiset NRHA EM-kilpailuissa (EAC) mitalin saaneet:

2009 Pete Perkiö NRHA EAC Limited Non Pro hopea

2009 Rebecca Ylitalo NRHA EAC Rookie hopea

2012 Teija Pietilä NRHA EAC Rookie jaettu pronssi

2017 Maria Astikainen NRHA EAC Rookie Professional jaettu pronssi

2019 Pete Perkiö NRHA EAC Intermediate Open jaettu hopea

2019 Pete Perkiö NRHA EAC Limited Open jaettu hopea

2021 Maria Astikainen NRHA EAC Rookie Professional kulta

2021 Elena Wuorimaa NRHA EAC Limited Non Pro pronssi


Linkit:

Tapahtuman sivusto: https://nrhaeac.com/

Tapahtuman Facebook-sivusto https://www.facebook.com/CSClassicReining

Tulosseuranta: www.showmanager.info


Kaikki NRHA EM-kilpailuihin kvaalanneet: https://nrha.com/media/pdf/affiliate/euro/arc/complete.pdf


Opmerkingen


bottom of page