top of page

Tärkeää tietoa uusille reining-ratsastajille NRHA ja NRHA Finland jäsenyyksistä

Suunnitteletko osallistuvasi ensimmäistä kertaa NRHA / NRHA Finlandin alaiseen luokkaan? Mahtavaa! Tässä pieni lista mitä kannattaa hoitaa ajoissa kuntoon, että itse kilpailupäivä olisi kaikille mahdollisimman sujuva.


Kilpailukutsussa on merkitty erikseen mm. seuraavat luokat:

  • NRHA: näitä on mm. open, non pro, youth, rookie jne. Luokkiin, joiden edessä lukee NRHA, vaaditaan NRHA.com (National Reining Horse Association) jäsenyys, katso ohje NRHA.com.

  • NRHA Finland luokkia voi olla esim NRHA Finland Green as Grass tai Freestyle. Näiden jäsenyys katso ohje NRHA Finland.

Kilpailuissa voi olla lisäksi muita luokkia, kuten AQHA tai harjoitusluokkia, näihin pätee omat säännöt, kts. www.sqhy.fi (AQHA) tai järjestäjän ohjeet.


Ratsastajan jäsenyys NRHA.com (USA)
Kaikkiin NRHA-luokkiin vaaditaan ratsastajalta voimassa oleva NRHA.com jäsenyys

Helpoin tapa saattaa NRHA.com jäsenyyden voimaan on tehdä se sähköisen palvelun kautta:


NRHA.com jäsenyyden voi hakea myös täyttämällä oheisen lomakkeen:

Jos et itse kilpaile, vaan omistat hevosen, tämän kaavakkeen täyttö riittää. HUOM! Vaikka et kilpailisi, tarvitset silti voimassa olevan jäsenyyden, jos hevosellasi kilpaillaan NRHA-luokissa.

JOS olet ammattiratsastaja ( opetat taikka ratsastat palkkiota vastaan), sinun täytyy täyttää myös tämä, jolla osoitat ymmärtäväsi että edustat nrha arvoja ja toimintatapoja:


JOS olet amatööri ratsastaja, sinun täytyy täyttää myös tämä, jolla todistat olevasi amatööri status kelpoinen: https://nrha.com/media/pdf/2022/non-pro-declaration.pdf


JOS kilpailet perheenjäsenesi hevosella, ennaltaehkäistäksesi jälkipuintia on sinun hyvä myös täyttää tämä kaavake, jolla todistatte sukulaissuhteenne. Perheenjäsenen hevosella saa kilpailla, ilman että menettää non pro -statusta.

Hevosen NRHA kilpailulupa
Hevosellasi täytyy myös olla voimassa oleva kilpailulupa NRHA luokkiin osallistuessa ( paitsi ride & slide luokassa). Hevosen rodulla ei ole väliä NRHA/NRHA Finland luokissa.

Tässä linkki, josta löydät kaavakkeen hevosen NRHA kilpailuluvan hakemiseen


Myös https://nrha.com/reinersuite linkin kautta pääset rekisteröimään hevosesi tiedot, vaikka samalla kun hoidat oman jäsenyytesi.

Ratsastajan jäsenyys NRHA Finland

NRHA Finlandin alaisissa luokissa, et tarvitse muuta kun voimassa olevan NRHA Finlandin jäsenyyden ( jollei muuta kilpailukutsussa mainita). Jäsenyyden saat lunastettua täältä:

Hevoselta ei vaadita minkään järjestön kilpailulupaa ( jollei toisin kilpailukutsussa mainita).


Ulkomailla kilpaillessa osa maista kuten mm. Ruotsi vaatii oman maan affiliaatin (NRHA Finland) jäsenyyden. Myös edustaessasi Suomea NRHA arvokisoissa (EAC jne) oman maan affiliaatin (NRHA Finland) jäsenyys on pakollinen ja pystyttävä todistamaan.

Vielä viimeinen asia, eikä suinkaan vähäpätöisin, nimittäin omat vakuutukset. Katso että olet Suomen Ratsastajainliiton alaisen seuran jäsen, jonka kautta saat kattavan vakuutusturvan, tai että sinulla on ratsastuksen kattava tapaturmavakuutus. Myös hevosen vakuutukset kannattaa hoitaa kuntoon!

Nyt alkaisi olla tylsät paperihommat tehtynä ja pystyt keskittymään hyvillä mielin itse asiaan!

Kilpailuonnea toivottaa NRHA Finland!


Kaavio


132 views0 comments

Comments


bottom of page