top of page

Terveiset Belgiasta!

Teimme aiemmin jutun Jaana Ventuksesta, joka kilpailee Euroopassa Non Pro -tasolla Luxemburgista käsin. Kesän lopussa youth-ratsastajamme Ruut Vidgren (Maia) pakkasi kassinsa ja hevosensa ja matkusti Belgiaan saamaan lisäoppia omaan ratsastukseensa, samalla jatkaen lukio-opintojaan. Olen ollut tiiviisti Maiaan yhteydessä, kovasti tämä ahkera tyttö on töitä tehnyt, päivät tallilla ovat olleet pitkiä ja myöhäiset illat ovat kuluneet opintojen parissa. Pyysin Maiaa kertomaan oman tarinansa sekä millaista arki Belgiassa on nyt syksyn ajan ollut.


"Olen Ruut Vidgren 17-vuotias reining ratsastaja Lohjalta.


Olen ratsastanut melkein koko ikäni, ensimmäisen kerran hevosen selässä olin jo ennen kuin opin kävelemään joten ratsastus on aikalailla elämäntapa! Meillä oli perheessä niin este- kuin kouluhevosia äitini ollessa esteratsastaja, ne lajit ei vaan olleet mun juttu, kävin kesäleirillä pikkuserkkuni Maria Astikaisen opissa ja siitä se sitten lähti!


Ensimmäisen oman hevosen Fritzin sain 2014 jouluna ja vuonna 2016 aloitin kisaamisen reiningissä. 2016 vuonna matkaan tuli mukaan myös pieni suloinen paint ruuna Bruno joka jatkaa opetusmestarin uraa jo seuraavan nuoren käsissä. 2020 meidän hevoslauma kasvoi kahdella nelijalkaisella kun Saksasta nelivuotiaana ostettu Stara saapui koronan vuoksi Suomeen ja samana vuonna annoimme kodin myös maailman suloisimmalle Charleylle.


Viime syksynä 16-vuotiaana muutin Siri Haanpään tarkan silmän alle Karkkilaan ja tähtäin olikin kisata seuraava vuosi tehokkaasti Ruotsissa ja Suomessa mutta Charleyn loukkaantuminen Ruotsin kisoissa muutti suunnitelmia. Halusin kehittyä ratsastajana seuraavalle tasolle ja kokea ratsuttaminen työnä ennen lukion viimeistä luokkaa, etäopiskelun mahdollistaessa työn tekemisen koulun ohessa. Näin facebookissa ilmoituksen, jossa juuri oman valmennus- ja myyntitallin perustanut Perrine Prevost etsi työntekijää. Otin häneen rohkeasti yhteyttä ja kesän alussa kävin katsomassa paikkaa ja tutustumassa ihmisiin ja hevosiin. Perrine valitsi minut assistant traineriksi, Se oli yksi dream come true! Tavoite ja kunnianhimo minulla on myös jatko-opinnoissa, joten tässä vaiheessa koin että oli hyvä aika tehdä tämä ulkomaan keikka.


Meidän tallilla Belgian Hernessä on 17 treenissä olevaa hevosta. Perinne haluaa pitää määrän rajattuna, koska hänellä aina pääpaino on hevosen hyvinvoinnissa, kaikki hevoset pitää ehtiä ratsastaa ja hoitaa hyvin ja ajatuksella. Päivä lähtee käyntiin Dimitrin, tallin omistajan keittämällä expressolla ennen kahdeksaa, siitä hevosten tarhaukseen ja sitten vaan ensimmäisen hevosen selkään. Normaalipäivänä aikana ratsastan 4-6 hevosta, lisäksi huolehdin hevosten tarhauksesta sekä avustan Perinneä hänen hevosten kanssa. Päiväni tallilla päättyy yleensä seitsemään mennessä, jonka jälkeen aloitan sitten kouluhommat. Perinnen ollessa mm. valmennusreissuilla tallin meneekin sitten koko päivä kun ratsastettavia on tuplasti. Ratsastustaitojen karttuessa olen iloinen myös kielikylvystä, jossa olen ollut. Asun Enghienin alueella jonka pääkieli on ranska, tallilla puhutaan ranskaa, flaaminkieltä sekä englantia, välillä ruotsia ja hei jopa suomea, koska Jaanan hevoset ovat meillä treenissä. Tiesittekö muuten, että me kaksi olemme kotoisin samasta tuppukylästä Virkkalasta, kuinka hauskaa oli tulla se tänne Keski-Eurooppaan kuulemaan.


Kaikille haluan lähettää isot onnen potkut ensikauteen ja niille jotka haaveilevat ulkomaille lähdöstä niin kannattaa vaan olla rohkea ja lähteä toteuttamaan unelmia! If you can dream it, you can do it!"


Kerromme mielellämme tarinoita reining-maailmasta niin Suomesta kuin ulkomailtakin. Voit vinkata meille jutun aihetta, otamme yhteyttä. Tämän vinkin meille antoi Mari Rapola.338 views0 comments

Comments


bottom of page