top of page
teija 2.jpg
REINING LAJINA

Urheilulajin juuret ovat Amerikan vanhassa lännen kulttuurissa, jossa hevoset olivat välttämättömiä erilaisissa ranchien työtehtävissä. Esimerkiksi karjatyössä käytettävien hevosten piti olla vahvoja, nopeita, ketteriä ja nöyriä. Reiningurheilussa esitetään hevoselta näitä samoja ominaisuuksia vaativia liikkeitä. Reining on arvostelulaji, jossa arvioidaan hevosen atleettista kykyä suorittaa nämä liikkeet tarkasti ja hienostuneesti.

SPIN, SLIDE, ROLLBACK

Reiningiä pidetään lännenratsastuksen kuninkuuslajina. Näyttävässä lajissa ratsastetaan ennalta määrätty ohjelma, joka sisältää hitaita ja nopeita laukkaympyröitä, laukanvaihtoja, nopeita käännöksiä (rollback, spin), liukupysähdyksiä (sliding stop) ja peruutuksia.

Ratsukon tulee suorittaa rata esittäen saumatonta yhteistyötä. Hevosen tulee suorittaa tehtävät auliisti, täsmällisesti ja virheettömästi ratsastajan ohjatessa mahdollisimman huomaamattomin avuin. Jokainen pienikin poikkeama määritellystä radasta tai hevosen haluttomuus suorittaa tehtävää tulkitaan kontrollin puutteeksi, mistä vähennetään pisteitä. Lisäpisteitä voidaan antaa jos ratsukon suoritus osoittaa  korkeampaa vaikeusastetta, esimerkiksi kun rata ratsastetaan nopeassa tempossa tarkkuuden kärsimättä.

Reining tarjoaa katsojilleen paljon vauhtia ja elämyksiä. Reiningkisoissa on tapana, että yleisö elää suorituksissa mukana äänekkäästi kannustaen.

elena 7.jpg
bottom of page