top of page

Eemil Porola edustamaan Suomea World Youth Reining Cup (WYRC) -kilpailuun Italiaan


Viime vuonna Brasiliassa järjestetty NRHA World Youth Reining Cup (WYRC) järjestetään tänä vuonna Italian Cremonassa NRHA Euro Futurity –kilpailun yhteydessä 23.-27. toukokuuta. Cremonassa järjestettiin myös ensimmäinen WYRC-tapahtuma vuonna 2019. Kilpailun mahdollistaa jälleen Joao Marcos, jonka rakkaus lajiin tuo tämän mahtavan tapahtuman nuorille, tietäen että heissä on lajin tulevaisuus. Kustakin maasta on kutsuttu paikallisen affiliaatin nimeämänä yksi nuori kisaan.


Maan edustajan valintaperusteista päättävät NRHA affiliaatit. Kaikkien nuorten on oltava NRHA:n jäseniä ja paikallisen affiliaatin jäseniä. Kilpailu on avoinna alle 18-vuotiaille nuorille (18-vuotiaille 1. tammikuuta 2023) lukuun ottamatta nuoria, jotka olivat ilmoittaneet nimensä kilpailemaan vuoden 2022 WYRC: ssä, jota ei järjestetty Cremonassa, Italiassa. Paikalliset toimijat toimittavat hevoset kilpailuun ja kaikille osallistujille suoritetaan satunnainen arvonta, jossa valitaan, kuka osallistuja ratsastaa milläkin hevosella.


Kilpailu ratsastetaan lauantaina 27. toukokuuta. Ennen tätä ratsastajat ovat saaneet ratsastaa hevosia keskiviikosta alkaen. Kilpailun palkintona on yhteensä 6000 dollaria rahaa jaettuna kolmelle ensimmäiselle ratsastajalle. Lisäksi kaikki osallistujat saavat palkinnon kilpailuun osallistumisestaan.


Suomesta matkaan Eemil Porola

Suomen affiliaatti NRHA Finland lähettää kilpailuun Eemil Porolan. Eemil on ansioitunut nuori reiningratsastaja, jonka kehitystä on ollut ilo seurata. Ratsastus ja etenkin reining vaatii koko perheeltä suuren panostuksen, johon Eemil maamme muiden nuorten reinareiden tapaan on perheineen sitoutunut. Koulun yhdistäminen kilpaurheiluun on aina haastavaa, mutta yläastetta käyvä Eemil saa vielä vapaata koulusta kivasti kisamatkoja varten.

Toivotamme Eemilille onnea kisaan, mukaan tueksi matkaan lähtee luonnollisesti Eemilin äiti Anna Porola sekä Leenu Virpi. Seuraamme Eemilin matkaa koko kisojen ajan somessa, ota siis seurantaan Facebook ja Instagram tilimme.

kuva: Billberg Photography


Reining Suomessa

Suomessa reining on vielä pieni laji, mutta muutaman jo vuoden ajan nimenomaan aloittavien reining-ratsastajien ja jäsenien määrä on ollut nousussa. Reining-harrastuksen voi aloittaa helposti lajiin keskittyneissä ratsastuskouluissamme kuten Maria Astikaisen Spring Ranchilla Alapitkällä, Siri Haanpään SH Performance Horses Karkkilassa ja Anna Porolan Rajakorpi Ranchilla Kempeleessä, joissa kaikissa on reiningiin sopiva pohja. Lännenratsastusta voi oppia myös monilla muilla talleilla.


Linkit:Suomen virallinen reining kanava.


Comments


bottom of page