top of page

Haastattelussa Jaana Ventus

Kuten aiemmin kerroimme facebook-sivuilla, Luxemburgissa asuu suomalainen reinari. Mitä Jaanan elämään kuuluu, siitä pääsette lukemaan nyt. Jaana kertoo itsestään, hevosistaan (joita on siis monta!) ja millainen hänen ratsastusviikkonsa on.

Olen Jaana Ventus, 45-vuotias suomalainen joka on asunut ja työskennellyt finanssi alalla Luxemburgissa yli 20 vuotta. Olin kouluratsastuksen parissa joitakin vuosia, kunnes pari vuotta sitten päätin että nyt satsaan reiningiin. Ja kun päätös oli tehty, sitten mentiin täysillä!

Syyskuussa 2020 muutin silloisen ja ainoan reining hevoseni, Thaz a Red Mamban kanssa reining valmennustallille Belgiaan. Mamba on todella lahjakas hevonen mutta ei paras mahdollinen partneri reiningin aloittavalle. Niinpä lähdimme valmentajan kanssa etsimään sopivaa hevosta ja joulukuussa 2020 löytyi sielunkumppani, ARC Jersey Out. Jersey on ollut paras mahdollinen opettaja, mikään ei tule ilmaiseksi ja joka päivä on vähän niinkuin ’ei me mitään tällaista harjoiteltu eilen’ mentaliteetti. Jersey oli fyysisesti ostaessani aika ruosteessa, joten tässä ollaan tämän 1,5 vuoden aikana kehitetty yhdessä. Huhtikuussa 2021 laumaan liittyi hurmuri SG Big Guns to Cash joka on vahva, vähän gangsteri mutta ei koskaan kyseenalaista mitään. Becks oli alunperinkin projekti ja vaikka välillä tekikin mieli heittää pyyhe kehään, periksi ei annettu ja nyt olen super ylpeä Becksistä.

Kuvassa: ARC Jersey Out


Ja ettei elämä kävisi tylsäksi, syyskuussa 2021 saapuivat Gunstep ja Lil Joe Rush mukaan tiimiin :) Gunstep on ehdoton legenda ja super hellyyttävä mutta kattavan kisataustansa takia hyvin hermostunut kilpailutilanteessa. Pitkän wellnessloman jälkeen ja keskittymällä asioihin mitkä toimivat, olemme varovasti saaneet "Eliottin" takaisin positiivisiin ja rauhallisiin kisa tunnelmiin


Joey on nuorin koko pakasta, lahjakas hevonen joka on muuttunut mahtavasti tässä lyhyessä ajassa. Huippu kiva ratsastaa ja opettaa minua paljon mutta fyysisesti vielä vähän raskas ratsastajalle.Kuvassa: SG Big Guns to Cash


Valmentajani on luxemburgilainen Lynn Thill, joka pyörittää miehensä ja kengittäjä Alex Veronin kanssa pientä reining valmennustallia (Reinovation) Belgiassa. Hevoseni ovat tallilla täysvalmennuksessa, eli minä valmentaudun 4 kertaa viikossa kaikilla hevosillani ja sitten Lynn läpiratsastaa kaikki hevoset kerran viikossa, joskus vaihdellaan riippuen kuka tarvitsee mitä. Lynn on lahjakas valmentaja joka puoltaa koko sydämestään pehmeitä reining menetelmiä ja 100% kunnioitusta hevosta kohtaan. Tällä tavalla olen oppinut reiningin ja olen erittäin tyytyväinen siihen, miten jokainen hevonen on muuttunut koulutuksessaan ja tuloksiin joita olen saavuttanut 1,5 reining vuoden aikana.

Kuvassa: Gunstep


Tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu treeni, treeni ja treeni! Tämä on toinen kisakauteni ja yritän saada kauden aikana yhden kisa viikon per kuukausi ja vähintään 3 hevosta per show saadakseni mahdollisimman paljon kisa kokemusta.


Meillä alkoi kausi jo maaliskuussa ja osallistumme vielä heinäkuun alussa pidettäviin kisoihin Grathemissa, Hollannissa, jonka jälkeen pieni kesäloma hevosille kunnes aloitetaan treeni NRHA France finaaleihin.Kuvassa: Lil Joe Rush

Eteenpäin ja ylöspäin, ei siinä muu auta :)

Onkohan tämä Jaanan motto? Jaanan kisamenestys ainakin alkuvuonna on lupaillut suuntaa vain ylöspäin.


Lopuksi Jaana haluaa toivottaa tsemppiä ja menestyksellistä kilpailukautta kaikille reiningin parissa häärääville sinne Suomeen ja toivottavasti jossakin vaiheessa törmätään🇫🇮 Linkit:

Jaanan löydät Facebookista

Jaanan valmentajan sivut: https://www.reinovation.org214 views0 comments

Comments


bottom of page