top of page

WYRC (NRHA World Youth Reining Cup) kilpailusta poiki Eemil Porolalle mahdollisuus treenimatkaan Italiaan

Updated: Jan 24


Eemil Porola osallistui vuonna 2023 WYRC -tapahtumaan, jossa Epe arvonnan kautta pääsi ratsastamaan ja kilpailemaan Quarter Dream tallin hevosella. Tapahtuma oli ikimuistoinen ja poiki Epelle mahdollisuuden päästä treenaamaan Quarter Dream tallille Italiaan.


Halusin oppia lisää reiningistä, ja päästä ulkomaille treenaamaan/ratsastamaan ammattiratsastajien kanssa. Vietin kuukauden Pietro ja Helena Marseglian omistamalla Quarter Dreamin treeni tallilla, jossa päätreenarina toimii yksi Italian parhaimmista Reining Ratsastajista, Nico Sicuro.

Kuva: Quarter Dream


Epe kertoo kuukauden treenimatkalla parasta olleen: kaikki! Oli upeaa saada ratsastaa hienoilla hevosilla, sekä tutustua paremmin koko Quarter Dream tallin väkeen. Matka oli ensimmäinen yksin ulkomailla, Epe kertoo että toki lähteminen jännitti aluksi, mutta hyvällä tavalla. Etelä-Italiassa + 15 asteen lämpötilassa jännitys kaikkosi nopeaan, meren vierellä mahtavassa paikassa oli ilo viettää kuukausi reiningin parissa. Epe kiittääkin mahdollisuudestaan niin Quarter Dream tallia, kuin vanhempiaan ja isovanhempiaan.


Melko hyvin 15-vuotiaalta Kempeleen pojalta.

Kysyessämme, mitä Epe on matkallaan oppinut, kertoo 15-vuotias nuorukainen oppineensa uskomaan itseensä. Täytyy luottaa siihen, että kun tekee kovasti töitä unelmansa eteen, siitä tulee totta. Seuraavaa askelta suunnitellessa on kuitenkin jatkettava ensin koulun penkillä, ysiluokkalaisella Epellä on edessään helmikuussa jatko-opiskelupaikkaan hakeminen, suuntana siinäkin hevoset tottakai.


Kuva: Billberg photography, Eemil ja Guntinius


Kisasuunnitelmissa on kevään Ruotsin Axvallassa järjestettävä Spring Break. Sinne suuntaa mahdollisesti kaksi hevosta, tuttu Guntinius aka Bruno sekä Varpu Penninkilammen omistama Shine Chic Whiz eli Chico. Tämä 6-vuotias ruuna tuli Suomeen syksyllä. Chico on kiltti ja ikäänsä nähden vielä vihreä hevonen.


Kuva: Anna Porola, kuvassa Shine Chic Whiz omistajansa Varpu Penninkilammen kanssa

Ennen kaikkea toivon, että hevoset pysyvät terveinä ja hyväkuntoisina, ja saan niiden kanssa ehjän kauden. Odotan kautta innolla.

Epe lähettää NRHA Finlandin kautta terveiset kaikille ja toivottaa tsemppiä alkavaan kisakauteen ja haasteisiin💪🏻Commenti


bottom of page