top of page

Tietoisku NRHA European Affiliate Championship -kilpailuista

Ensimmäinen NRHA European Affiliate Championship järjestettiin vuonna 2002 Balzanossa, Italiassa. Siitä alkaen NRHA Euroopan mestaruudesta on kilpailtu Rookie, Youth 13 & under, Youth 14-18, Rookie professional, Limited non pro. Intermediate non pro, Non pro, Limited open, Intermediate open ja Open luokissa. Kilpailut järjestetään aina kaksi vuotta peräkkäin samassa paikassa, tämän vuoden NRHA EM kilpailut isännöi jo toista vuotta peräkkäin CS Ranch Sveitsissä.


Saadakseen kilpailuoikeuden NRHA EM kilpailuihin ratsastajan täytyy osallistua NRHA:n alaisiin kilpailuihin ja saada hyväksytty tulos siitä luokasta, missä aikoo kilpailla myös NRHA Euroopan mestaruudesta. Tämän lisäksi ratsastajan tulee myös olla oman kotimaansa NRHA affiliaten jäsen.


Nykyään kvaalit eivät ole enää ratsukko kohtaisia, vaan ratsastaja voi vaihtaa ratsua tai osallistua useammalla hevosella samaan luokkaan.

Suomesta on ollut jo yli 10 vuoden ajan edustajia NRHA EM kilpailuissa. Viimeisimpinä Suomeen ovat mitaleja tuoneet:

2021 Maria Astikainen kultaa luokasta Rookie Professional, Tanska

2021 Elena Wuorimaa pronssia luokasta Limited Non Pro, Tanska

2019 Pete Perkiö hopeaa luokasta Limited Open, Tanska

2019 Pete Perkiö hopeaa luokasta Intermediate Open, Tanska


Vuoden 2023 NRHA European Affiliate Championship -kilpailuiden ensimmäinen kvaalauskausi 1.1.-31.12.2022 on päättynyt ja sen perusteella kilpailuoikeuden kriteerit kokonaisuudessaan täyttäneet ratsastajat julkaisimme NRHA Finlandin Facebookissa/Instagramissa. Toinen kvaalauskausi alkoi 1.1.2023 ja on käynnissä aina 15.5.2023 saakka.


Toivotamme kaikille suomalaisille reining-ratsastajille onnea kauden kilpailuihin, erityisesti onnea niille, jotka päättävät lähteä edustamaan maataan Sveitsiin. Aikaa on vielä kerätä kvaaleja kokoon!
36 views0 comments

Comments


bottom of page